بادام درختی سامان
بادام درختی سامان
استان چهارمحال و بختیاری توانسته در تولید بسیاری از محصولات باغی رتبه برتر در کشور را کسب کند که مهمترین آنها بادام درختی، گردو و هلو است. درخت بادام به واسطه مقاومت بسیار بالا و بازدهای مطلوب در این استان در بسیاری از مناطق استان کاشته شده و باغات بادام توسعه یافته است. یکی از مهمترین نقاط استان چهارمحال و بختیاری در تولید بادام منطقه سامان است که هم آب با کیفیت و هم خاک حاصلخیز برای کاشت درخت بادام دارد، همچنین در شهرستان بن نیز باغات درخت بادام توسعه یافته است و یکی از مناطق دیگر استان در تولید بادام است.
بادام استان چهارمحال و بختیاری در ارقام بادام ربیع، بادام سفید، بادام سنگی و… تولید میشود.
بادام این استان توانسته در بسیاری از بازارهای جهانی ورود پیدا کند و در این بازارها به علت کیفیت بالای آن جایگاه قابل توجهی پیدا کند. هم اکنون بیشترین بادام چهارمحال و بختیاری به کشور هندوستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
در حال حاضر از نظر جنس پوسته دو نوع بادام در بازارهای کشورمان به فروش می رسد که در ادامه به بررسی هر کدام از این محصولات خواهیم پرداخت.
بادام سنگی : همانطور که از اسم این بادام پیداست پوست آن بسیار سفت و سخت است و برای شکستن آن به ابزار نیاز خواهیم داشت. در عوض این نوع بادام از نظر طعم و خاصیت بهترین بادام درختی ایران است. به این دلیل که مغز آن در مجاورت هوا قرار ندارد و بسیار تازه می ماند.
بادام کاغذی : این نوع بادام درختی که با نام بادام پوست کاغذی شناخته می شود پوست بسیار نازکی دارد و با فشار دست می توان آنرا شکست و مغز آن را میل کرد. بادام کاغذی در درجه های مختلف تولید می شود. برخی از آنها پوست بسیار نازکی دارند بطوریکه حتی در هنگام حمل و نقل بخشی از پوست آن شکسته میشود. این نوع بادام کاغذی برای آجیل مناسب است.
یک نوع دیگر آن که در مراغه کشت می شود نه مانند بادام سنگی پوست سختی دارد و نه مانند نوع بسیار نازک خود به خود شکسته می شود. این نوع بادام برای مصارف خانگی بسیار مناسب است، چون برای شکستن نیاز به ابزار نخواهید داشت و همچنین به دلیل سالم ماندن پوسته در هنگام بسته بندی و حمل و نقل، خواص آن از بین نخواهد رفت.
خرید انواع بادام درختی شهر سامان در آقایِ بادام
⇓
ویژگی های بهترین بادام درختی
بهترین بادام درختی ایران دارای چندین ویژگی قابل توجه است. اولاً از اندازه، شکل و ظاهر مطلوبی برخوردار است، دوماً این بادام ها پر، یکدست و بدون لک هستند. از نظر طعم، تعادل دلپذیری از شیرینی و ترد بودن را به ارمغان می آورند که این ویژگی آنها را به گزینه ای عالی برای میان وعده و آشپزی تبدیل می کند. علاوه بر این، مغز بادام ایرانی سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین E، منیزیم و چربی های سالم است که به محبوبیت آن در بین افراد آگاه کمک میکند.
شرایط اقلیمی درختان بادام در ایران
بادام درختی برای قرن ها بخشی از میراث کشاورزی ایران بوده است. بادام میوه درخت Prunus dulcis است و در مناطق مختلف کشور کشت می شود. انواع مختلفی از بادام در ایران یافت می شود که هر کدام ویژگی ها و طعم های خاص خود را دارند.
یکی از دلایل موفقیت کشت بادام در ایران را می توان آب و هوای متنوع آن دانست که شرایط بهینه را برای رشد درختان بادام فراهم می کند. موقعیت جغرافیایی این کشور با ارتفاعات و الگوهای آب و هوایی متفاوت، ریزاقلیم های مناسب برای گونه های مختلف بادام را ایجاد می کند. از مناطق خنک کوهستانی گرفته تا دشت های گرم، ایران محیطی ایده آل برای رشد بادام دارد.
ویژگی های منحصر به فرد بادام درختی ایران
بادام درختی ایران با ویژگی های استثنایی اش شناخته میشود و همین ویژگی ها آن ها را از بادام هایی که در جاهای دیگر برداشت می شود متمایز می کند. بادام ایرانی طعمی غنی، ترد و کمی شیرین دارد. ترکیب منحصربفرد آب و هوا، خاک، و روش های کشت ماهرانه در ایران باعث می شود بادام با طعمی واقعاً متمایز و لذت بخش تولید شود.
همچنین بخوانید:
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در خرید می توانید با شماره 09900134155 تماس حاصل نمایید.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
- shahab
- مهر 13, 1403
- 27 بازدید