خواص بادام برای لاغری+سلامت
خواص بادام برای لاغری+سلامت
بادام، از محبوبترین آجیلهای درختی در جهان است. بادام سرشار از پروتئین و فیبر است. این میوه بسیار مغذی و سرشار از چربیهای سالم، آنتی اکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی است. این آنتیاکسیدانها تمایل دارند در غشای سلولی بدن شما جمع شوند و از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند. خواص بادام برای لاغری نیز به اثبات رسیده است.
ارزش تغذیهای بادام
بادام دارای مشخصات تغذیهای قابل توجهی است. ارزش تغذیهای یک وعده 28 گرمی بادام به شرح زیر میباشد:
- کالری: 161
- فیبر: 3.5 گرم
- پروتئین: 6 گرم
- ویتامین ای: 37 درصد از میزان مورد نیاز مصرف روزانه
- منگنز: 32 درصد از میزان مورد نیاز مصرف روزانه
- منیزیم: 20 درصد از میزان مورد نیاز مصرف روزانه
- چربی: 14 گرم
- کربوهیدرات: 2.5 گرم
بادام همچنین حاوی مقدار مناسبی از مس، ویتامین B2، (ریبوفلاوین) و فسفر میباشد.
خواص بادام چیست؟
بادام بسیار مغذی است و فواید بسیاری برای سلامتی و کاهش وزن دارد. برخی از مهمترین خواص بادام عبارتند از:
مفید برای دندان
وقتی غذاهای کم قند و کم کربوهیدرات میخورید، به دندانهای خود خدمت بزرگی میکنید. بافت بادام، همچنین با از بین بردن مقداری از پلاک دندان، هنگام جویدن به سلامت دهان شما کمک میکند.
رفع یبوست
بر اساس مطالعهی جدیدی که توسط کینگز کالج لندن انجام شده است، خوردن یک مشت بادام در روز ممکن است به طور قابل توجهی سلامت روده شما را تقویت کند.
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد و نشان داد که مصرف بادام کامل به عنوان میان وعده در روز باعث حرکات منظم روده و پیشگیری از یبوست میشود. مصرف منظم بادام میتواند به تولید باکتریهای مفید در رودهها نیز کمک کند.
خواص بادام برای پوست و مو
از فواید سلامتی گرفته تا استفاده از آن برای پوست و مو، بادام را میتوان یک آجیل فوق العاده دانست. بادام سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، اسیدهای چرب امگا3، ویتامین E، کلسیم و پتاسیم است.
بنابراین منطقیست که به مبارزه با بسیاری از بیماریها مانند ریزش مو کمک کند. بادام به عنوان یک درمان قدیمی برای لایه برداری استفاده میشده، زیرا یک پاک کننده طبیعی است.
از بادام در اسکرابها و شیر پاک کنها بسیار استفاده میشود، زیرا در از بین بردن سلولهای مرده پوست و کثیفی موثر است. همچنین گردش خون را بهبود میبخشد و سلول های پوست را بازسازی میکند.
خواص بادام در بدنسازی
اگر بدنسازید و به دنبال یک منبع تغذیه باکیفیت برای کمک به ساخت توده عضلانی بدون چربی هستید، بادام بهترین گزینه است. بادام حاوی بسیاری از مواد مغذی حیاتی از جمله پروتئین و چربیهای غیراشباع سالم است.
از آنجایی که پروتئین جزء اصلی برای افزایش توده بدون چربی بدن شما است، بادام قطعاً به عنوان یک انتخاب محکم برای میز تمرین شما مناسب خواهد بود.
لیپیدها جزء مهم سلولهای شما هستند. بادام حاوی مقدار زیادی چربی سالم است. همچنین حاوی اسید اولئیک و اسید چرب امگا 9 است که میتواند به تامین انرژی برای بدن کمک کند.
مقدار مناسب چربی سالم در رژیم غذایی به مدیریت التهاب نیز کمک میکند، چیزی که در رسیدن به اهداف بدنسازی شما کلیدی است.
مفید برای سلامت مغز
مواد غذایی ممکن است نقش حیاتی در محافظت از مغز در برابر اختلال عملکرد حافظه مرتبط با افزایش سن و بیماریهای عصبی داشته باشند. بادام، پتانسیل مقابله با اختلال عملکرد مغز مرتبط با سن را دارد.
این آجیل منبع مهمی از مواد مغذی ضروری مانند توکوفرول، فولات، اسیدهای چرب غیراشباع و پلی فنلها است. این اجزا به عنوان مکمل های غذایی، برای جلوگیری یا به تاخیر انداختن شروع اختلالات شناختی مرتبط با سن، نویدبخش هستند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف بادام به مدت 28 روز به طور قابل توجهی حافظه را بهبود میبخشد.
تنظیم سطح کلسترول
بادام سرشار از پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که مسئول باز کردن رگها و سرخرگها است و به جریان خون کارآمدتر کمک میکند. بادام به پاکسازی سیستم قلبی عروقی از کلسترول کمک میکند و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش میدهد.
مفید برای سلامت قلب
بادام میتواند کلسترول LDL را کاهش داده و بیماری قلبی را محدود کند. علیرغم اینکه بادام دارای محتوای نسبتاً چربی است، کلسترول را از بدن دفع میکند.
محتوای چربی بادام تا حد زیادی به کاهش خطر بیماری قلبی کمک میکند. هنگامی که بادام را در رژیم غذایی پر کربوهیدرات جایگزین کردند، محققان دریافتند که خطر بیماری قلبی تا 30 درصد کاهش مییابد. هنگامی که بادام در کنار سایر غذاهای سالم نیز گنجانده شود، فواید آن چند برابر خواهد شد.
6) فعالیتهای ضد التهابی
بادام به عنوان یک منبع غذایی ضد التهاب که حاوی برخی ترکیبات از جمله منیزیم، الـآرژنین، آنتی اکسیدانها و فیبرهای خوراکی نیز هست، میتواند مورد توجه قرار بگیرد و افرادی که دچار التهاب هستند میتوانند از خواص بادام برای کنترل التهاب استفاده کنند.
8 مورد از مهمترین خواص بادام و مواد مغذی آن
بادام یکی از محبوبترین آجیلهای درختی در جهان محسوب میشود. درخت بادام (Prunus dulcis) از خانواده گل رز (Rosaceae) بوده و میوه آن مغزی خوراکی دارد. این درخت جزو درختان بومی جنوب غربی آسیا است و یک درخت چوبده و بسیار مهم از لحاظ اقتصادی محسوب میشود که عمدتاً در آب و هوای مدیترانهای رشد میکند. اما مهمتر از چوب، میوه بسیار ارزشمند و خواص بادام است. مغز بادام بسیار مغذی و سرشار از چربیهای سالم، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی است. یک ماده غذایی عالی و بینظیر! در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این خوراکی بینظیر آشنا کنیم.
مواد مغذی موجود در بادام
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بادام را به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار، در فهرست خوراکیهای سرشار از مواد مغذی قرار داده است. بادام به عنوان سالمترین و مغذیترین آجیل بدون کلسترول در جهان شناخته شده است.
خواص بادام ناشی از تنوع مواد مغذی آن است به طوری که مصرف 100 گرم بادام 575 کیلوکالری انرژی، مقدار مناسبی فیبر (12 گرم)، میزان بسیار خوبی از ویتامین E (26 میلیگرم)، چربی تام (45 گرم)، پروتئین (21 گرم)، پتاسیم (670 میلیگرم)، منیزیم (270 میلیگرم)، فسفر (485 میلیگرم)، کلسیم (265 میلیگرم) و آهن (3.5 میلیگرم) را برای بدن فراهم میکند. البته این مقادیر نسبت به گونه بادام و روش انجام مطالعه میتوانند تغییرات جزئی داشته باشند. برای مثال میزان چربی بادام در برخی مطالعات، تا 50 گرم هم ذکر شده است. البته این عدد نگرانکننده نیست؛ بادام دارای مقدار کمی چربی اشباع بوده اما در عین حال حاوی مواد مغذی محافظ بسیاری نیز هست. از جمله مهمترین این مواد میتوان به لیست زیر اشاره کرد:
- کربوهیدرات: میزان کل کربوهیدرات موجود در 100 گرم بادام، 21.6 گرم است که حدوداً 4.4 گرم آن به شکل قند است. از آن جایی که میزان قند موجود در بادام کمتر از 5 گرم در هر 100 گرم است، طبق مقررات اتحادیه اروپا، در دسته مواد غذایی با قند پایین قرار میگیرد. همچنین بادام علاوه بر قند، حاوی 0.7 گرم نشاسته نیز هست.
- پروتئین: در بین آجیلها، بادام منبع نسبتاً خوبی برای تأمین پروتئین باکیفیت است و کلیه اسیدهای آمینه ضروری را دارد. یک عدد مغز بادام حاوی 0.25 گرم پروتئین است. عمده اسیدهای آمینه بادام، آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و آرژنین هستند. پروتئین ذخیره اصلی بادام نیز آماندین یا آلموندین است که بیش از 70 درصد از کل محتوای پروتئین محلول را شامل میشود.
- فیبر غذایی: مقررات اتحادیه اروپا بادام را جزو غذاهای با فیبر بالا به حساب میآورد؛ چرا که مصرف 100 گرم بادام، مقدار 12.5 گرم از فیبر مورد نیاز بدن را فراهم میکند. به عبارت دیگر یک وعده 28 تا 30 گرمی بادام، 14 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین میکند.
- لیپیدها (چربیها): بادام منبعی بسیار غنی از چربیها به شمار میرود. درصد چربی کل بادام 45 تا 50 گرم در هر 100 گرم است. با وجود این که بادام سرشار از لیپید است اما مصرف آن به دلیل وجود درصد بالایی از اسیدهای چرب تکغیراشباع و به دنبال آن اسیدهای چرب چندغیراشباع، مفید است. بادام کمترین میزان چربی اشباعشده را در بین تمامی مغزها دارد. علاوه بر آن، مجموع 62 درصد اسیدهای چرب تکغیراشباع و 24 درصد اسیدهای چرب چندغیراشباع، محتوای چربی مغز بادام را تشکیل میدهند.
- ویتامینها: بادام منبع بسیار خوبی برای تأمین ویتامین E (25.6 میلیگرم در هر 100 گرم) و کولین (52 میلیگرم در هر 100 گرم) است. علاوه بر این، بادام حاوی B کمپلکس نیز بوده، اما فاقد ویتامینهای C، D و K است.
- مواد معدنی: بادام منبعی بسیار غنی از کلسیم (264 میلیگرم در هر 100 گرم) و منیزیم (268 میلیگرم در هر 100 گرم) است. بادام سرشار از پتاسیم و مقدار کمی سدیم بوده و همچنین حاوی مقادیر ناچیزی از سلنیوم نیز هست.
- مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکالها): بادام حاوی تعدادی مواد مغذی گیاهی (فیتونوترینت) و اسیدهای فنولیک است. علاوه بر این، بادام همانند سایر آجیلهای درختی فاقد کلسترول غذایی بوده اما حاوی فیتواسترولهای بهخصوصی است. فیتواسترولها ترکیباتی هستند که جذب کلسترول را محدود کرده و در نتیجه، میزان کلسترول خون را کنترل میکنند. برخی از فیتوکمیکالهای معمول که در بادام یافت میشوند عبارتاند از پروتوکاتچیک اسید، متیلکوئرستین، کاتچین، پارا هیدروکسی بنزوئیک اسید، اسید وانیلیک، فلاونوئیدها، رزوراترول و کامفرول. این فیتوکمیکالها با مهار مسیرهای مولکولی مرتبط، میتوانند اثرات گوناگونی را علیه سرطان، دیابت، چاقی، بیماریهای تخریبی عصبی، بیماریهای قلبی-عروقی و کبدی داشته باشند.
همچنین بخوانید :
انواع بادام درختی در ایران
خواص بادام برای سلامتی انسان
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بادام را به عنوان یک خوراکی سودمند برای بیماران مبتلا به کلسترول خون بالا، معرفی کرده است چرا که اسیدهای چرب غنی بادام، میزان کلسترول را در بدن تنظیم میکنند. علاوه بر این، انجمن قلب آمریکا نیز مصرف بادام را به افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی هستند، توصیه میکند، چرا که بادام حاوی صدها ماده شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال) است که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی مفید هستند. علاوه بر این بادام در برابر دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان نیز مؤثر است. به غیر از این موارد، برخی دیگر از خواص بادام برای سلامتی انسان عبارتاند از:
1) کاهش کلسترول از خواص بادام
مصرف بادام تأثیرات مثبتی بر سطوح لیپوپروتئین در بدن دارد. کاهش چربی خون هدف اولیه در درمان بیماریهای قلبی-عروقی است. بالا بودن نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در بادام، باعث ایجاد تغییرات مطلوب در اسیدهای چرب بدن میشود. آرژنین یکی دیگر از اجزای تشکیلدهنده بادام است که در کاهش قند خون عملکرد مؤثری دارد. این اسید آمینه شبه ضروری، اثر کاهندهای بر میزان کلسترول دارد. همچنین، تحقیقات ثابت کرده که مصرف بادام میتواند به طور قابل توجهی LDL را که تحت عنوان کلسترول بد شناخته میشود، کاهش دهد و در عین حال HDL یا همان کلسترول خوب را حفظ کند. مواد مغذی بادام مانند فیبر و فیتواسترولها، نقش اصلی را در کاهش کلسترول بد (LDL) ایفا میکنند.
2) خواص بادام برای کنترل دیابت و کاهش قند خون
آجیلها دارای مقدار کمی کربوهیدرات بوده اما چربیهای سالم، پروتئین و فیبر بالایی دارند. این موضوع سبب میشود که آجیلها گزینهای عالی برای افراد مبتلا به دیابت باشند. از دیگر مزایای بادام میتوان به بالا بودن میزان منیزیم در آن، اشاره نمود. منیزیم ماده معدنی است که در بیش از 300 فرآیند بدن از جمله کنترل قند خون نقش دارد. در حال حاضر میزان مصرف روزانه توصیهشده (RDI) منیزیم در رژیم غذایی 310 الی 420 میلیگرم است. 150 میلیگرم بادام میتواند تقریباً نیمی از این مقدار را تأمین کند. نکته جالب توجه اینجاست که 25 تا 38 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دچار کمبود منیزیم هستند. برطرف کردن این کمبود منیزیم به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح قند خون و بهبود عملکرد انسولین میشود.
3) خواص بادام برای کنترل وزن بدن
چاقی مفرط و اضافه وزن تهدیدی است که بهسرعت در جامعه در حال افزایش بوده و مشکلات متعددی را نیز به دنبال دارد. غذاهای سرشار از انرژی مانند آجیلها، میتوانند به عنوان بخشی از راهحل کاهش وزن در نظر گرفته شوند. چرا که خاصیت کنترل وزن توسط بادام به دلیل جایگزین شدن تأمین انرژی از بادام بهجای سایر غذاها، خاصیت سیرکنندگی بادام و احتمال ضعیف سوءجذب چربی از بادام است.چربیهای موجود در بادام بهخوبی جذب نمیشوند زیرا ساختار دیواره سلولی بادام به نوعی است که اجازه نمیدهد چربیهای موجود در بادام بتوانند در فعالیتهای آنزیمی دستگاه گوارش شرکت کنند.
خرید انواع بادام درختی در آقای بادام
4) فعالیتهای آنتی اکسیدانی
مطالعات متعددی خاصیت آنتی اکسیدانی و از بین بردن رادیکالهای آزاد توسط بادام را نشان دادهاند. آنتی اکسیدانهای طبیعی عبارتاند از ویتامینها، مواد معدنی، کاروتنوئیدها و پلیفنولها که به دو گروه مغذی (مانند ویتامینها) و گروه غیرمغذی (مانند فنولیکها) تقسیمبندی میشوند.
لازم به ذکر است که آنتی اکسیدانهای غیرمغذی، قویتر از آنتی اکسیدانهای مغذی هستند. بادام حاوی هر دو گروه از این آنتی اکسیدانها است. همچنین تحقیقات نشان دادهاند که بادام منبعی غنی از اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها نیز هست. وجود میزان بالای ترکیبات فنولی ممکن است به فعالیتهای آنتی اکسیدانی مرتبط باشد.
5) فعالیتهای پریبیوتیکی (Prebiotic)
بسیاری از جنبههای سلامتی انسان وابسته به ترکیب میکروارگانیسمهای همزیست (میکروبیوتا) روده و عملکرد آنها است. مغز بادام به عنوان منبع اصلی پریبیوتیکها میتواند باعث افزایش باکتریهای مفید روده شود. پریبیوتیکها فیبرهای گیاهی اختصاصی هستند که باعث تحریک رشد باکتریهای سالم روده میشوند. همچنین مصرف بادام به همراه پوست آن باعث افزایش فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز نیز میشود. باکتریهای مفید روده بزرگ این آنزیم را تولید میکنند.
6) فعالیتهای ضد التهابی
بادام به عنوان یک منبع غذایی ضد التهاب که حاوی برخی ترکیبات از جمله منیزیم، الـآرژنین، آنتی اکسیدانها و فیبرهای خوراکی نیز هست، میتواند مورد توجه قرار بگیرد و افرادی که دچار التهاب هستند میتوانند از خواص بادام برای کنترل التهاب استفاده کنند.
7) بهبود سلامت استخوانها از مهمترین خواص بادام
بادام حاوی مقادیری کلسیم، منیزیم، منگنز، مس و پروتئین است و یکی از منابع زینک به شمار میرود. تمام این ترکیبات به حفظ سلامت استخوانها کمک میکنند. همچنین، تحقیقات نشان دادهاند که مکمل بادام به طرز قابل توجهی پوکی استخوان را کاهش داده و باعث افزایش میزان کلسیم و ویتامین D3 در خون میشود.
همچنین مصرف بادام باعث بالا رفتن میزان مواد معدنی استخوانها (منیزیم و زینک)، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو میگردد. استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتیاکسیدانها در بدن است که منجر به آسیب سلولی و انواع بیماریها میشود.
8) سلامت مفاصل
مصرف روزانه مقداری گردو، بادام، دانه چیا یا دانه کاج میتواند به کاهش التهاب در مفاصل و بافت پیوندی کمک کند. اگر از درد مفاصل رنج میبرید حتماً درباره مصرف بادام از پزشک خود بپرسید.
سخن پایانی
بادام یک خوراکی بسیار ارزشمند است که فواید فراوانی برای سلامتی ما دارد اما اغلب از آن غافل هستیم. میزان فواید و خواص بادام به قدری زیاد است که اغلب مردم معتقدند بادام میتواند یک غذای کامل به شمار برود. بسیاری از پزشکان هم این آجیل مغزدار را به عنوان مکمل رژیم غذایی روزانه توصیه میکنند. در نتیجه ما نیز به شما پیشنهاد میکنیم این آجیل شگفتانگیز را حتماً در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در خرید می توانید با شماره 09900134155 تماس حاصل نمایید.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
https://eitaa.com/mrbadoom_ir
https://ble.ir/mrbadoom_ir
- shahab
- مهر 14, 1403
- 181 بازدید